Deze keer heb ik een goed gevulde soep gemaakt. De soep is wel van de schillen getrokken maar uiteindelijk zijn ook de asperges in stukjes in de soep gegaan. Meestal maak ik namelijk soep van de schillen en de afgesneden kontjes van de asperges. Een licht gebonden soepje moest het worden. Bij de groenteboer had ik een bosje verse krulpeterselie meegenomen en van een tripje naar Belgiƫ had ik nog wat kwarteleitjes. Hiermee maak je een luxe aspergesoep die in een goed restaurant niet zou misstaan.
Gebonden aspergesoep met kwartelei en peterselie
500 gram asperges
40 gram boter
35 gram bloem
100 ml volle melk
1,5 liter groentebouillon
6 kwarteleieren
verse peterselie
peper
Verwijder het verharde stukje aan de onderkant van de asperge en schil ze. Maak de aspergebouillon door de aspergeschillen een half uur te koken in groentebouillon. Giet de bouillon door een zeef in een andere pan en zet de pan weer op het vuur. Smelt hier de boter in en roer er als de boter gesmolten is de bloem door. Bak dit een minuut op zacht vuur en voeg dan de volle melk toe en daarna de aspergebouillon. Blijf tijdens het toevoegen van het vocht goed roeren met een garde totdat de soep licht gebonden is. Maak verder op smaak met wat verse peper. Voeg de asperges toe in stukjes van 3 cm lengte. Kook de kwarteleieren in 4 minuten hard en snij doormidden. Als de aspergestukjes zacht maar toch nog stevig zijn, dien dan de soep op met 2 helften kwartelei en fijn gesneden verse peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: