De bloemetjes van de salie hebben geen uitgesproken smaak. Het kan dus heel goed als versiering worden gebruikt zonder al te overheersend te worden. Bieslookbloemetjes daarentegen smaken bijvoorbeeld heel erg sterk naar ui/bieslook en kunnen dus beter ter vervanging van bieslook worden gebruikt. Naast nog de bloemetjes van de tijm, gebruik ik verder geen eetbare bloemen in gerechten. Ik heb wel eens geprobeerd om eetbare bloemen te kweken maar deze bloemen houden niet zo van mijn tuin want ze willen maar niet opkomen. Ik beperk mij dus nog maar even tot mijn kruidenbloemetjes.
Met dit gerecht doe ik mee met het foodblogevent van mei "Het oog eet ook mee", georganiseerd door het blog Eten maken.
Borlottibonen met pancetta en saliebloemen
4 personen:4 porties gekookte borlottibonen*
75 gram pancetta of gerookt ontbijtspek
1 kleine ui
5 blaadjes salie
saliebloemen
zout
vers gemalen peper
olijfolie
Kook de borlottibonen gaar volgens gebruiksaanwijzing indien gedroogde bonen, of laat 2 blikjes borlottibonen uitlekken of kook verse borlottibonen in ca. 30 minuten gaar. Bak in een pan met wat olie de plakjes pancetta of ontbijtspek en snij deze vervolgens in reepjes. Bak in het achtergebleven vet de gesnipperde ui en voeg dit bij borlottibonen en spek. Meng hier nog fijngesneden salieblaadjes, zout en peper door en versier met saliebloemetjes.
* halve zak gedroogde borlottibonen (=250 gram), geweekt en gekookt of 2 blikjes borlottibonen of 4 volle handen verse borlottibonen, in ca 30 minuten gaar gekookt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: