Kip en varkensvlees komt zelden op tafel. Op de een of andere manier tref ik de laatste tijd berenvlees. Berenvlees is het vlees van mannetjesvarken. Dit heeft een zeer sterke smaak en wordt dan ook als inferieur varkensvlees beschouwd. Dit vlees wordt steeds meer tussen het gewone varkensvlees gerommeld, en dan vooral in het segment "al gekruid en/of gemarineerd varkensvlees".
Als je weinig vlees eet, kan je het ook meer veroorloven goede (biologische) kwaliteit te kopen. Soms maakt het in prijs niet eens zoveel verschil indien je het in pakketvorm koopt. Heb je niet zoveel vriesruimte, koop het dan samen met een ander in!
Teriyaki bief met peultjes
300 gram bieflappen, in reepjes/runderreepjes/biefstukreepjes
200 gram sugersnaps of peultjes
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 cm verse gember, geraspt
100 ml teriyakisaus*
40 ml Japanse sojasaus (bv. kikoman)
citroensap
srirachasaus
zout, peper
bakolie
rijst of noedels
Verhit olie in een wok en fruit hier eerst de ui in aan. Voeg dan de knoflook en verse gember toe. Bak dit kort mee en voeg dan sugarsnaps toe, teriyakisaus, sojasaus, scheutje citroensap en srirachasaus. Laat dit zachtjes inkoken tot de sugarsnaps gaar zijn. Doe dan alles in een kom en verhit opnieuw wat olie in de wok. Kruid de biefreepjes met zout en peper en bak ze op hoog vuur kort aan totdat ze bruin zijn en voeg dan de sugarsnaps met saus weer toe. Proef even en voeg eventueel nog wat zout toe. Laat alles warm worden en dien op met rijst of noedels.
* Ik gebruikte teriyaki-mirin-saus van Yama.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: