Natuurlijk komt er geregeld een portie vers op tafel. Beetgaar gekookt zijn sperziebonen koud erg lekker door salades, zoals in aardappelsalade, salade niƧoise en deze ijsbergsalade met krokante spek. Sperziebonen met spek is een bekende combinatie, een echte bistro-klassieker. Nu komt er nog knapperige ijsbergsla bij en een romige caesardressing. Lekker bij gewone gekookte aardappelen en een stukje vlees.
Sla met sperziebonen, krokant spek en een caesardressing
100 gram fijn gesneden ijsbergsla
2 handjes gekookte sperziebonen, in stukjes
5 reepjes gerookt spek/ontbijtspek
vers gemalen peper
Caersardressing:
3 el mayonaise
1 teentje knoflook
1 1/2 el yoghurt
cayennepeper
3 ansjovisfilets
worcestershiresaus
geraspte Parmezaanse kaas (ca. 2 el of meer naar smaak)
Breng water met zout aan de kook. Kook de sperziebonen in ca 7 minuten totdat ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water. Bak in een droge pan de plakjes spek in eigen vet lekker knapperig en leg ze op een keukenpapiertje. Doe de ingrediƫnten in een kommetje en meng met behulp van een staafmixer of doe alles in een miniblender en mix even kort. Stort de sla en sperziebonen in een ruime slakom en meng hier de dressing door. Verkruimel het krokante spek boven de salade en bestrooi alles met vers gemalen peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: