Bolcourgettes zijn nog wel het leukst om in de keuken te gebruiken. Ik heb deze gevuld met dezelfde vulling als hartige taart: ei met room, kaas, groente en wat voor de rest nog lekker lijkt. Het is een soort glutenvrije taart geworden. Ook de volgende dag is deze gevulde bolcourgette nog lekker. Je verwarmt dan de courgette in circa twee minuten op vol vermogen in de magnetron nog even op. Lekker met wat stokbrood er naast.
Gevulde bolcourgette als hartige taart
Voor 4 personen:2 bolcourgettes
2 eieren
1 scheut melk of room
3 a 4 plakjes yorkham/rauwe ham/spek etc
1 ui, gesnipperd
1 tomaat, in stukjes zonder vocht en pitjes
3 a 4 el geraspte kaas
Mediterraanse kruidenmix
zout en peper
Snij de kop af van de bolcourgettes en verwijder het binnenste zachte gedeelte van de courgette. Laat zo'n centimeter dikte over van het courgettevlees. Klop het ei los met de melk of room en voeg dan de overige ingrediƫnten toe. Maak op smaak met kruiden, zout en peper. Giet het eimengsel in de courgettes en zet de courgettes in de oven (voorverwarmd 200 C) en bak in ca. 45 minuten gaar.De courgettes zijn goed als het eimengsel goed gestold is: de vulling rijst dan niet verder omhoog in de courgette.
Wat een lekker idee! Als ik deze courgettes zaterdag op de markt kan vinden, weet ik wat ik ga maken :)
BeantwoordenVerwijderen