Gebakken oftewel gekaramelliseerde uien hebben een lekkere zoete smaak en passen perfect bij pittige blauwe kaas en het likje mosterd dat in deze zelf gekruide burgers zit. Of de uien snel bruinen hangt af van de hoeveelheid suiker in de uien. Indien het erg lang duurt voordat de ui in de pan bruin wordt, kan je wat suiker of balsamico-azijn toevoegen tijdens het bakken. Heel erg donkerbruin hoeven de uien van mij niet te worden maar dat is een beetje naar smaak. Deze burger is lekker met wat gebakken aardappeltjes en een salade erbij.
Burger met blauwe kaas en gebakken ui
400 gram biologisch rundergehakt
2 tl dragonmosterd (of 2 tl dijonmosterd met snufje gedroogde/wat gesnipperde verse dragon)
1 tl worcestershiresaus
zout, peper
3 uien
olijfolie/boter
1 ons blauwe kaas (bv. danish blue of gorgonzola)
4 broodjes
Meng het biologische rundergehakt met de mosterd (en dragon), worcestershiresaus en zout en peper. Vorm hier vier ballen van en druk deze plat tot ca 1 centimeter hoogte. Verhit in een pan wat olie of boter en bak hier ca. 15 minuten de uien mooi bruin in. Verhit in een ruime koekenpan olie of boter en bak hier in 10 minuten de vier burgers gaar. Verkruimel ondertussen de blauwe kaas. Snij de broodjes open. Haal de uien even uit de pan en verhit even de snijkanten van de broodjes zodat deze licht krokant worden. Leg de broodjes open op een bordje. Leg een burger op de onderkant, spatel wat ui hierover en de verkruimelde blauwe kaas. Dek af met de bovenste helft van het broodje. Serveer er eventueel een salade en/of wat gebakken aardappeltjes bij.
Naar een recept van: www.finecooking.com
![]() |
De rode uien liggen te drogen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: