Een stevige vis, zoals makreel of forel, is goed in een visrooster op de barbecue te bereiden. Een andere manier is de vis in een pakketje met wat smaakmakers garen. Omdat makreel al een vet visje is, heb ik er geen kruidenboter of dergelijke aan het pakketje toegevoegd maar gewoon lekker simpel verpakt met wat citroen, ui en tomaat. Op de foto zie je overigens een horsmakreel. Deze is iets kleiner dan een gewone makreel maar heeft dezelfde smaak.
Makreel in pakketje van de bbq
1 (hors)makreel
1 citroen
1 tomaat
1 (rode) ui
peper
zout
Bestrooi de makreel met zout en peper. Snij de tomaat in plakjes. Pak ruim aluminiumfolie. Maak hier op een bedje van de plakjes tomaat en rode ui-ringen. Bestrooi met zout en peper. Leg de makreel op de tomaat en dek de makreel af met plakjes citroen. Vouw het pakketje goed dicht en leg op de hete bbq. De makreel is in ongeveer een kwartier tot twintig minuten gaar. Serveer met wat mayonaise en citroenpartjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: