Deze balasmico-marinade met lekker veel basilicum ruikt heerlijk. De marinade is lichtbruin door de balsamico-azijn. Op de rauwe groente ziet dat er wellicht niet zo aantrekkelijk uit maar dat veranderd na het roosteren. Dan heb je gegrilde groente met een heerlijke geur en de diepe smaak van de marinade. Het is een fijn bijgerecht want het past zowat bij alles dat je voor de rest van de barbecue haalt. Wij aten het bijvoorbeeld bij een geroosterd visje maar het lijkt me ook lekker op een burger.
Marinade voor gegrilde groente

1 el balsamico-azijn
veel verse basilicum
1 ui, fijn gesneden*
2 teentjes knoflook, gesnipperd
zout
vers gemalen peper
Groente: o.a. paprika, courgette, rode ui
Maak een marinade van de olijfolie, balsamico, verse basilicum, knoflook, zout en peper. Indien je geen ui gaat roosteren dan is het lekker om ook nog een gesnipperd uitje toe te voegen. Laat hier de gesneden groente minimaal een half uur in marineren. Grill dan in een pan of op een stokje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: