Ik moest in het begin even wennen aan de roombotersmaak aan de mosselen. Het mosselvocht is bij deze bereiding het allerlekkerste tot nu toe gegeten en heb dan ook blij mijn brood er in zitten dopen. De overige sausjes zijn niet aangeraakt. Het was zo lekker dat ik de volgende dag met de overgebleven mosselen en mosselbouillon, mosselkroketten heb gemaakt. Het recept volgt binnenkort. Mijn advies is dan ook: koop teveel mosselen, bereid ze op Philippiense wijze, bewaar het mosselvocht en maak de volgende dag mosselkroketten!
Mosselen uit Philippine
2 kilo mosselen2 uien
bos peterselie
witte peper
2 eetlepels paneermeel
klont roomboter
Was en controleer de mosselen: degene die stuk zijn en degene die niet dichtgaan na een ferme tik erop doe je weg. Snij de uien en de peterselie fijn en meng dit door elkaar. Doe de mosselen in een hoge pan en bestrooi flink met witte peper. Dek dan de mosselen af met een laagje peterselie/ui. Laat het vocht van de mosselen een keer opkoken en hussel ze dan om. Laat het nog een keer opkoken, hussel om en voeg dan de paneermeel toe. Laat alles nog een derde keer opkoken, schud om en voeg een klont boter toe. Laat het geheel nog een minuut met de deksel erop staan en serveer de mosselen met wit brood, roomboter en sausjes naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: