Kortom, ik had mezelf behoorlijk wat op de hals gehaald. Dat het bovenstaande allemaal in, en goed uit de oven is gekomen, vond ik achteraf wel een wonder. Met militaire precisie werd de planning ingezet: er werd van mijn kant aangegeven hoeveel tijd ik nodig had en op welke temperatuur de oven moest zijn en de stokers brulden tijdig als het zover was. Eerst ging de appeltaart in de oven, daarna zouden de pitabroodjes moeten maar het deeg was te nat dus ging het Italiaans vloerbrood voor zijn beurt er in. Het deeg voor de pitabroodjes bleek nog te redden en de broodjes waren in enkele minuten gaar. Tot slot werden de makrelen gerookt.
Dezelfde avond aten wij de makreel met salade en pitabroodjes met falafel en appeltaart toe. Het Italiaans vloerbrood hebben wij de volgende dag gegeten. Uit de houtoven is zo'n ambachtelijk broodje superlekker maar ik ga dit recept zeker ook nog een keer in de gewone oven bakken.
Italiaans vloerbrood
430 gram bloem
7 gram gedroogde gist
1 eetlepel olijfolie
2 tl zout
1 tl honing
230 ml water
Kneed alle ingrediƫnten goed door, met behulp van een keukenmachine of handmatig. Laat een uur rijzen in een kom met een schone doek hier over. Kneed dan nog een keer door en vorm hier een bal van. Laat weer een uur rijzen met een doek er over totdat het deeg in omvang is verdubbeld. Stort dan het deeg op een ingevette bakplaat/pizzaplaat. Bak het brood in 20 minuten op 225 C.
Kneed alle ingrediƫnten goed door, met behulp van een keukenmachine of handmatig. Laat een uur rijzen in een kom met een schone doek hier over. Kneed dan nog een keer door en vorm hier een bal van. Laat weer een uur rijzen met een doek er over totdat het deeg in omvang is verdubbeld. Stort dan het deeg op een ingevette bakplaat/pizzaplaat. Bak het brood in 20 minuten op 225 C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: