De runderreepjes zijn in reepjes gesneden bieflappen. Bieflappen van een goede kwaliteit kan je hetzelfde gebruiken als biefstuk. Ik heb ooit de fout begaan om te denken dat een bieflap stoofvlees is. De eerste keer dat ik de bieflappen uit mijn biologische rundvleespakket haalde, heb ik ze daarom in dobbelstenen gesneden en urenlang laten sudderen. Het was oneetbaar. Ik ben er achter gekomen dat ik niet de enige ben die deze fout heeft gemaakt. Een gewaarschuwd mens telt voor twee: bieflappen bak je kort aan en mag ook van binnen nog rosé zijn!!!!!!! Niet sudderen!!!!!!!!*
Gewokte runderreepjes met taugé, prei, champignons en kokos
350 gram runderreepjes van bieflappen
200 ml kokosmelk
2 tl kerrie (djawa)
1 tl gemberpoeder of scheut gembersaus
1 rode peper
250 gram Oosterse groentemix: taugé, prei, champignons, witte kool, paprika
zout, peper
bakolie
optioneel: sambal djeroek
Snij de bieflappen in smalle reepjes en bestrooi met zout en peper. Snij alle groente en de peper fijn. Verwarm de bakolie in de wok. Wok eerst de groente en rode peper totdat de groente nog knapperig maar bijna gaar. Haal ze dan uit de wok. Voeg eventueel wat nieuwe bakolie toe en wok dan de runderreepjes op hoog vuur. Indien deze reepjes bruin zijn geworden kan de groente erbij en daarna de kokosmelk, kerrie en gemberpoeder. Maak verder op smaak met zout en peper. Laat alles goed doorwarmen en serveer met rijst of noodles. Sambal djeroek is hier heel lekker bij.
* Wat wel suddervlees is: sucadelappen, riblappen en magere runderlappen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: