Een BLT oftewel Bacon Lettuce en Tomato-sandwich is op zich al een traktatie maar met nog een champignonburger met geitenkaas, honing, walnoten en tijm er bij een verslavend lekkere hap. Hoewel de champignonburger zelf wel geschikt is voor vegetariers, is deze BLT-burger dat niet. Je zou de bacon of spek voor een vegetarische variant kunnen vervangen door gekaramelisseerde uiringen: dat lijkt mij namelijk ook een erg lekkere combinatie. De champignonburger past in ieder geval goed binnen de trend dat ook niet vegetariers steeds minder vlees eten. Met een burger als deze lukt dat moeiteloos.
Champignonburger met spek, sla en tomaat
Champignonburgers met geitenkaas, honing, walnoten en tijm*Plakjes ontbijtspek
Krulsla of botersla
Tomaat, in plakjes
Mayonaise
Mosterd
Broodjes
Bak de champignonburgers in circa vier minuten gaar en bruin. Bak enkele plakjes ontbijtspek of bacon knapperig en leg ze op een stuk keukenpapier tot gebruik. Snij een broodje overlangs door en smeer mayonaise op de onderste helft. Leg daarop wat sla, daarna de champignonburger, de plakjes spek en de tomaat. Smeer de snijkant van de bovenste helft van het broodje in met mosterd en dek hiermee de burger af. Eet smakelijk!
*van Koolen 1981. Dit produkt heb ik gekregen om uit te proberen. Ik heb geen verplichting om hierover een blog te schrijven noch word ik betaald om over deze burger te schrijven. Ik vind de champignonburger gewoon erg lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: