Verse pesto maak ik meestal met amandelen in plaats van pijnboompitten. Pijnboompitten kunnen namelijk een nare nasmaak hebben. Dat zijn dan Chinese pijnboompitten. Ik heb wel ergens gelezen hoe je het verschil tussen de Italiaanse en Chinese pijnboompitten maar de twijfel slaat altijd weer toe als ik in de winkel sta: waren het nou de Italiaanse of Chinese die langwerpig en puntig waren? Gelukkig zijn ze goed te vervangen in de pesto, ook bijvoorbeeld door hazelnoten of cashewnoten.
Snackballetjes met pesto
300 gram gehakt
4 el verse pesto*
1 kleine rode ui/sjalot
1 ei
paneermeel
zout, peper
olijfolie
Klop het ei los en voeg er het gehakt aan toe. Maak het gehakt aan met de pesto, wat zout en peper. Snipper de ui heel fijn en voeg toe. Maak het gehaktdeeg steviger met paneermeel. Vorm balletjes ter grootte van een golfbal en bak ze in ca 10 minuten bruin in olijfolie.
* Warm natuurlijk ook lekker!
Voor het pesto-recept zie deze link.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: