Vorige week hadden we trek in Indonesisch. In de koelkast lag nog biefstuk van een aanbieding. Mij leek biefstukreepjes in een pittige saus een goed idee. Ik heb even op het internet gekeken voor wat inspiratie. Het is een sojasaus geworden met lekker veel stukjes rode peper voor de pit en wat (kokos-)room. Daarnaast stond er saté en wat lekkere groentegerechtjes op tafel. Ik vond dit biefstuk-gerecht wel het lekkerste en daarom deel ik het recept graag. Snel te maken op een doordeweekse dag of bij een rijsttafel:
Biefstuk in hete sojasaus
300 gram biefstuk
1 ui, snipperen
2 Spaanse pepers, in schijfjes
scheutje droge sherry
2 eetlepels Japanse sojasaus
2 eetlepels ketjap manis
1 tl vers geraspte gember of 1/2 tl gemberpoeder
scheutje kookroom of kokosmelk
zout, peper
bakolie
Snij de biefstuk in reepjes en bestrooi met zout en peper. Zet de overige ingredienten klaar. Verhit een scheut olie in een bakpan of wok. Bak eerst de uitjes kort aan en peper, voeg dan de biefstuk toe en schroei op hoog vuur dicht. Voeg dan snel de sherry, sojasaus, ketjap, gember en room toe. Verhit dit en dien dan gelijk op.
![]() |
de Spaanse peperplant |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: