Gisteravond heb ik deze Jamaican Jerk mix gemaakt en de kippendijfilets in gemarineerd. Ik kan mij voorstellen dat het, zoals aanbevolen, ook een lekkere mix is voor garnalen en varkensvlees. Ik heb dat zelf nog niet uitgeprobeerd. In de mix zit ook nog 1 theelepel chilivlokken. Hiervoor heb ik mijn eigen gedroogde en gemalen Spaanse pepers gebruikt. Hoe je pepers droogt, lees je via deze link. Door ze even te malen in de (mini)blender, krijg je chilivlokken.
Jamaican Jerk mix
Voor 450 gram vlees:
1 gesnipperde kleine ui
2 el limoen of citroensap
1 tl chilivlokken
1/2 tl zeezout
1/4 tl piment (allspice)
1/4 tl kerriepoeder
1/4 tl zwarte peper
1/8 tl gedroogde tijm
1/8 tl gemberpoeder
2 tenen knoflook
Doe alles in de blender en mix tot een gladde pasta. Besmeer hiermee het vlees (bij mij de kippendijfilets). Laat ongeveer 30 minuten intrekken en grill of rooster dan het vlees. Ik heb de kippendijenfilets in de oven geroosterd: 35 minuten, 1 keer halverwege omkeren, op 200 C, in een ingevette ovenschaal in het midden van de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: