Dit type Jalapeno pepertje* is niet zo pittig als een Spaans pepertje. Je kan ze zelfs zo snoepen. Ik ben ze ook al gefrituurd, als snack op het internet tegen gekomen. Ik ga binnenkort weer een nieuwe poging doen om ze te kweken. Met een vroege quick-start binnen en dan een hele zomer naar buiten in de zon, gaat het mij misschien lukken. Er komen dan zeker veel meer recepten met dit lekkere pepertje op het blog.
Met dit gerechtje breng je de Zuid-Amerikaanse sfeer op tafel:
Avocado met limoengarnalen en gerookte paprikamayonaise
Voor 2 personen:1 avocado
![]() |
De enige, de echte... |
1 limoen, sap en schil
1 (a 2) el olijfolie
1 kleine teen knoflook, geperst
1 Jalapeno-peper, gesnipperd en zonder zaadjes
1 el fijn gesnipperde verse peterselie (of koriander)
2 el mayonaise
snufje gerookt paprikapoeder
zout
evt. honing**
Pers de limoen uit en rasp de schil (eerst even schil afpoetsen) en doe dit in een bakje. Halveer de avocado en bestrijk de snijhelften met limoensap om verkleuren te voorkomen. Bewaar eventueel de pit voor het kweken van een avocadoboompje . Maak een sausje van de limoensap, rasp, olijfolie, knoflook, Jalapeno-peper en zout. Proef even of het niet te zuur is: voeg dan evt nog wat olijfolie toe en misschien een beetje honing als je daar van houdt**. Schep het groene vruchtvlees uit de avocado en snij dat in kleine stukjes. Doe de garnalen en avocado door het sausje. Meng dan de mayonaise met een snufje gerookt paprikapoeder. Proef of het niet te sterk gaat smaken, een lichte gerookte paprikapoedersmaak is het lekkerst. Schep dan het garnalenmengsel in de uitgeholde avocadohelften en garneer met een eetlepel gerookte paprikamayonaise.
* Er bestaan ook hele hete soorten Jalapeno.
** Honing heb ik zelf niet gedaan omdat ik niet zo'n liefhebber van zoet ben.
Naar een recept van: www.sheknows.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: