![]() |
Linzen-venkelsalade van The stonesoup |
Waarom viel dit recept eigenlijk op. Het is ten eerste een gerecht dat ik niet zo goed kan plaatsen bij een amerikaanse blogger. Daarnaast omdat ik nog een venkelknol in mijn groentela heb liggen. En ten derde omdat ik en gelukkig ook mijn kinderen, van linzen houden.
Ik besloot er een lekkere pittige variant van de hamburger bij te maken, met een zelf gemaakte hamburger van biologisch rundergehakt. De "real" Creole burger. Om in amerikaanse sferen te blijven. Melting pot-style.
Linzen-venkelsalade
Bijgerecht voor 6-8 personen250g linzen
2 venkelknolletjes
2 el wijnazijn
2 el sojasaus (bv kikkoman)
2 handjes parmezaanse kaas
extra vergin olijfolie
Breng in een middelgrote kookpan water aan de kook. Voeg de linzen toe en laat ze 15-20 minuten koken tot ze gaar zijn. Laat de linzen goed uitlekken in een vergiet en doe daarna terug in de pan. Voeg de azijn toe en de sojasaus en 4-5 eetlepels extra virgin olijfolie toe. Even proeven en dan eventueel nog wat azijn, sojasaus of zout toevoegen. Snij de boven- en onderkant van de venkel af, hou wat van het groene "pluis"achter. Snij dit heel fijn. Snij vervolgens de venkelknol in superfijne plakjes met de mandoline of natuurlijk gewoon met vaste hand. Roer de venkel door de linzen. Serveer met de geschaafde kaas er over.
Tip:
Gebruik balsamico-azijn ipv gewone wijnazijn
In plaats van kaas, kun je ook geroosterde noten gebruiken
De volgende dag ook nog lekker als lunch