Hieronder heb ik enkele van de salade's van mijn blog op een rijtje gezet. Ik ben dol op vissalade's en deze zijn daarom goed vertegenwoordigd. De gerookte forelsalade komt bij mij altijd op tafel bij een feestje: weinig moeite maar wel heel bijzonder en niet in de winkel te koop. De tonijnsalade kan je kant- en klaar kopen maar die salade's bevatten erg weinig tonijn terwijl deze salade heel snel gemaakt is. Opvallend is waarschijnlijk dat de eiersalade ontbreekt: deze maak ik echter niet anders dan de meeste mensen de eiersalade maken: met mayonaise en bieslook en soms met kerrie masala en cayennepeper.
Drie andere favoriete salade's ontbreken ook nog: de zalmsalade, haringsalade en de selleriesalade. Deze komen binnenkort op het blog! Veel plezier met de voorbereiding van het hapjesbuffet!
Tonijnsalade met kappertjes
De Italiaanse kruiden en de kappertjes maken dit een bijzondere tonijnsalade.
Garnalensalade met dillesaus
Garnalen en frisromige dillesaus zijn een goede combinatie.
Mosselsalade met saffraanmayonaise
Ook leuk om in een slablaadje te serveren, deze mosselsalade met saffraanmayonaise.
Gerookte forelsalade
Bijzonder en toch heel makkelijk zelf te maken.
Kipsalade met pesto
Een lekkere frisse romige kipsalade en weer eens wat anders dan de geijkte kip-kerrie of kip-sate-salade.
Waldorfsalade (selderiesalade met gerookte kip en walnoot)
Een klassieker, deze selderiesalade met kip, appel en walnoot.
Forelmousse met sinaasappelzeste en komkommergelei
Een wat chiquer alternatief voor de salade's, is een mousse. Past goed bij kleine ronde toastjes, met een toefje verse kruiden of komkommergelei.
Als je het ook leuk vindt om zelfgemaakte bijzondere stokbroodjes/plaatbrood op tafel te zetten:
Pestostokbrood (zonder te kneden)
Alleen roeren en rollen en bakken: dus een makkelijk stokbroodje om voor te bereiden.
Plaatbroodje
Dit broodje is voor te bereiden met de broodbakmachine en dan af te bakken in de oven.
Stecca (belegde stokbroodjes)
Deze stokbroodjes hoef je ook niet te kneden in de voorbereiding en beleg je met wat je lekker lijkt.
Wat nog meer op het hapjes-buffet:
Zelfgemaakte hoemoes met harissa
Hoemoes met een pittig laagje van hoemoes met harissa.
Gevulde eieren met garnalen
Gevulde eieren worden extra feestelijk met garnalen.
Snackballetjes met pesto
Koud of warm lekker, deze kleine snackballetjes met pesto.
En tot slot nog twee eenvoudig warme (en pittige) hapjes:
Vlammetjes
Eenvoudig zelf te maken met goed gehakt, op smaak gemaakt met rode peper voor de pittigheid.
Portugese viskroketjes
Lekker exotisch zijn deze Portugese gedroogde viskroketjes, voor weer eens wat anders dan de gewone bitterbal of kroket.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: