Het recept is overigens van Herman den Blijker. Ik heb de soep niet gezeefd, zoals het recept voorschreef, alleen gepureerd. Een drupje room bij het serveren had de soep voor mij ook niet meer nodig. Lekker met bruschetta.
Courgette-venkelsoep
2 courgettes, gewassen en in stukken gesneden
2 venkels, zonder kern en in stukken gesneden
1 prei, het witte deel, in stukken gesneden
8 dl kippenbouillon
2 dl water
zout
zwarte peper uit de molen
evt. room
olijfolie
boerenbrood
1 knoflookteen
Verhit de olijfolie in een pan en zet courgettes, venkel en prei aan (let op dat ze niet kleuren).
Voeg vervolgens het water en de bouillon toe en laat de groente op zacht vuur doorbakken tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur en doe de massa in een blender. Blender de massa (en druk die door een bolzeef: zelf niet gedaan).Vang de soep op en verwarm deze op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Doe de soep in 4 diepe borden en giet een beetje room erdoor ter garnering.
Besprenkel voor bruschetta, gesneden (boeren-)brood met olijfolie en leg ze onder de grill totdat ze bruin zijn. Strijk ze vervolgens in met een gepelde gehalveerde knoflookteen.