Na veel speurwerk en na al een paar chiliburgers te hebben gemaakt (die veelbelovend op papier leken maar het toch niet waren) komt deze Brooklyn chiliburger erg dicht in de buurt van die ene vreselijk lekkere chiliburger. Het is een heerlijk pittige burger. Over 2 maanden hoop ik de chiliburger te kunnen maken met zelf gekweekte jalapenopepers. De jalapenoplantjes zijn momenteel langzaam maar gestaag aan het groeien onder de overkapping.
Brooklyn chiliburgers met zelf bereide "smoky"barbecuesaus
Barbecuesaus
60 ml ketchup
1 teentje knoflook
1 tl basterdsuiker
1 tl schenkstroop
2 tl Worcestershiresaus
11/2 tl balsamico-azijn
1/4 tl gerookte paprikapoeder
zwarte peper
Chiliburgers
600 gram rundergehakt
zout, peper
1 el Worcestershiresaus
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 flinke (groene) Spaanse peper/jalapenopeper
3 el bier
olijfolie
Groente
Plakjes komkommerPlakjes tomaat
Plakjes augurk
Verder:
Plaatbroodje of bolletjesOptioneel: geraspte (cheddar)kaas
Doe voor de barbecuesaus alle ingrediƫnten in een pannetje en laat de saus even zachtjes koken. Proef even of het voor jou in balans is. Voeg eventueel meer suiker of azijn of ketchup toe. Zet dan het vuur uit. Meng de kruiden, worcestershiresaus, zout en de peper door het gehakt. Voeg 3 el bier toe en de gesnipperde peper. Laat deze laatste twee ingrediƫnten nog even weg indien er kinderen mee-eten en voeg deze pas toe na het vormen van de hamburgers voor de kinderen. Ietsje minder dan natuurlijk. Bak de hamburgers gaar in ongeveer 8 tot 10 minuten. Snij een broodje overlangs door en leg de chiliburger op de onderste helft, dan een eetlepel barbecuesaus, plakjes komkommer, tomaat en een plakje augurk. Bedek de burger met de bovenste helft van het broodje en eet smakelijk.
Naar een recept van: Rachael Ray, Foodnetwork