We hebben het gisteren gegeten over de pasta, gecombineerd met "Scaloppine al limone" (citroen-schnitzels). Het paste super bij elkaar. Het restantje pasta met saus is voor vanmiddag, bij de lunch.
Aspergeragout met ham
4 ons asperges500 ml water
1 groente of kruidenbouillonblokje
2 plakken ham (B: hesp)
peper
peterselie
30 gram boter
3 el bloem
Schil en snij de asperges in stukjes van een centimeter. Halveer de hele dikke stukken. Kook de asperge's gaar in een halve liter water, ca 10 minuten. Schep de aspergestukjes uit het kookwater en voeg een bouillonblokje toe. Smelt in een ander pannetje de boter. Laat de boter niet bruin worden. Voeg als de boter is gesmolten, bloem toe totdat je dunnen draden deeg op de bodem hebt liggen. Zet het vuur heel laag. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, ca 3 deciliter dus niet alles!!!Ondertussen goed blijven roeren totdat er een mooie gebonden saus is ontstaan. Maak dan de ragout op smaak met vers gemalen peper en verse peterselie. Snij de ham in flintertjes. Voeg ham en de aspergestukjes toe en warm de ragout nog even door.