zaterdag 19 januari 2013

Clubsandwich met gerookte kip en krokant gebakken spek

clubsandwich gerookte kip spek
Een echt verwengevoel met deze clubsandwich op het bord en nog het grootste deel van het weekend te gaan. Laagje sla, krokant gebakken plakjes spek, zoete tomaat, laagje gerookte kipfilet met frisse knapperige komkommer. Aangevuld met de smaken van mosterd, mayonaise en whisky cocktailsaus.  Dit is mijn ultieme clubsandwich. Zelfs een clubsandwich met gerookte zalm kan hier bij mij nog niet tegen op. Dit zou ik, onder de Bourgogne burger (zie eerdere blog), op de kaart zetten van mijn lunchzaak. Die ik niet heb, maar als ik het zou hebben.....

Natuurlijk, als je zo veel mogelijk ook nog eens vers maakt: de kip warm roken en dan in plakjes snijden, de whisky-cocktailsaus zelf maken. Dan heb je echt de absolute top-clubsandwich op tafel.

Clubsandwich met gerookte kip en krokant gebakken spek


3 boterhammen
4 plakjes ontbijtspek
paar plakjes gerookte kip, afhankelijk van grootte
gemengde sla
dun gesneden komkommer
dun gesneden tomaat
mayonaise
mosterd
cocktailsaus

Naar smaak: rooster eventueel de boterhammen. Besmeer een boterham met mosterd, leg daar een laagje gemengde sla op. Bak de spekplakjes krokant en leg ze op het laagje gemengde sla. Snij de tomaat in dunne plakjes en leg deze hier op. Bestrooi met peper. Besmeer een boterham met mayonaise en leg met de mayonaisekant op de tomaat. Leg op deze boterham een laagje gerookte kip (zie hieronder voor warm gerookte kip). Sprenkel hier wat cocktailsaus over. Hier komt weer een laagje met plakjes komkommer op en bestrooi weer met peper. Leg de derde boterham helemaal bovenop. Snij de boterham diagonaal door en steek door elke helft een prikker om de clubsandwich bij elkaar te houden.

Kipfilet warm roken

Kruid de kipfilet met zout en peper en strijk of sproei wat olie over de kipfilet. Doe een flinke eetlepel houtmot "Apple" op de bodem van het rookoventje. Plaats het lekbakje hier boven op en het roostertje daar weer boven op. Leg de kipfilet op het roostertje en doe de deksel op 1 cm na dicht. Sluit de dekstel als er rook uit het oventje komt. Rook de kipfilet 4 minuten. Bak daarna de kipfilet nog in zo'n 8 minuten gaar. Laat afkoelen. Snij hier met een scherp mes, dunne plakjes van.

2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk recept, helaas heb ik geen rookoven. Die staat nog op het verlanglijstje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heel herkenbaar, het verlanglijstje! De mijne is nog lang niet leeg. Het is overigens een goede aanschaf. We zijn de rookoven over de jaren steeds meer gaan gebruiken. Mocht het roken tegenvallen: het is ook nog als braadslede en stoomoven te gebruiken. Je schijnt er zelfs in te kunnen pocheren.

      Verwijderen

Hieronder kan je een reactie of vraag intypen: